Facebook logo Twitter logo LinkedIn logo Pinterest logo

Wijvan010 biedt Jumbo Maritime extra handjes

Door flinke interne veranderingen had Jumbo Maritime afgelopen jaar behoefte aan ‘extra handjes’ op de afdeling Communicatie. De in Schiedam gevestigde rederij bestaat uit twee divisies: Jumbo Shipping en Jumbo Offshore.

Wijvan010 trad van november 2016 t/m augustus 2017 op als Interim Communications Manager voor tenminste twee dagen in de week. Hierbij lag de focus op de externe communicatie, maar natuurlijk kwam in die maanden ook de interne communicatie aan bod.

Wat doet Jumbo?
Jumbo Shipping is gespecialiseerd in zwaar zeetransport en heeft daarvoor baanbrekende oplossingen bedacht. Bij Jumbo Offshore vinden naast transport ingenieuze onderzeese installaties plaats. Het familiebedrijf heeft een eigen vloot met speciaal voor de business ontworpen schepen. De hijscapaciteit varieert van 500 ton tot 3.000 ton. Volgend jaar viert Jumbo haar zeventigjarig bestaan. Zie: www.jumbomaritime.nl

De vraag
Zorgen dat Jumbo Shipping en Offshore extern in the picture blijven en dat alles rondom de deelname aan beurzen (zoals OTC Houston) is geregeld.

Onze Rotterdamse aanpak
Wijvan010 maakte zich in een korte tijd wegwijs in een organisatie die al geruime tijd zonder bemenste afdeling communicatie zat. De Rotterdamse mentaliteit van ‘handen uit de mouwen’ en ‘schouders eronder’ kwamen ook dit keer zeer goed van pas. Daarnaast moest er niet alleen ‘gepoetst’, maar ook zeker ‘geluld’ worden om alle communicatie weer ongoing te krijgen.

Het resultaat
Wijvan010 heeft de gewenste ‘extra handjes’ geleverd. Daarnaast is een voorstel voor de inrichting van de afdeling Communicatie gedaan. Op basis daarvan is een nieuwe Corporate Communications Advisor geselecteerd. Aan de hand van een contentstrategie zijn de verschillende online platforms frequent met passende content gevuld. Verder is de Storyline voor Jumbo Shipping nader vorm gegeven.

Opdrachtgever: NoSuch
Dienstverlening: Interim, Advies, Communicatie


 

 “Wij hebben erg prettig met Esther samengewerkt. In een korte tijd heeft ze zich onze organisatie en specifieke business goed eigen gemaakt, en dat zonder extra hulp of overdracht. Ze heeft ons goed op weg geholpen met een voorstel voor de inrichting van de afdeling Communicatie. Tot de komst van haar opvolger heeft ze de afdeling up and running weten te houden. Haar no-nonsense mentaliteit kwam zo erg goed van pas!” – Twan Voogt (Director Commerce & Operations, Jumbo Maritime)

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail