Facebook logo Twitter logo LinkedIn logo Pinterest logo

Dinner in the Sky Rotterdam stijgt naar grote hoogte

Wijvan010 deed in november 2016 de PR rondom het evenement Dinner in the Sky. Het diner op 50 meter hoogte vond plaats op zaterdag 3 december 2016 en was een voorproefje van het tweedaagse culinaire event Tafel op Zuid dat in maart 2017 plaatsvond. Door de effectieve media-aandacht steeg het diner letterlijk naar grote hoogte.

Wat is het?
Dinner in the Sky is een wereldwijd, culinair concept. Op 50 meter hoogte leggen topkoks de gasten in de watten. Ook in Rome, Brussel en Parijs kun je dineren op spectaculaire hoogte.

De vraag
Media-aandacht genereren voor het evenement Dinner in the Sky en actieve mediabenadering.

Doelstelling
Met deze gebiedsmarketingcampagne wil ZieZuid de mooie kanten en kwaliteiten van Rotterdam-Zuid zichtbaar te maken. Erg belangrijk omdat Rotterdam-Zuid niet als heel positief bekend staat – blijkt ook uit eerder onderzoek.

Onze Rotterdamse aanpak
Wijvan010 werkte een PR-aanpak uit, zorgde voor het opstellen en versturen van een persuitnodiging plus persbericht en nodigde een selecte groep media uit voor Dinner in the Sky. Ook de organisatie voor de pers die aanwezig was bij het evenement lag in handen van Wijvan010. Door de specifieke Rotterdamse expertise en perscontacten lukte het om een groot bereik te halen.

Het resultaat
De doelstelling om Rotterdam-Zuid in een positief daglicht te zetten is ruimschoots behaald. Het artikel op ZieZuid.nl illustreert dat, net als het filmpje. Het evenement is goed in de media gekomen. Zo plaatste het AD een artikel met als kop ‘Smullen op 50 meter hoogte’ en besteedden diverse culinaire en Rotterdamse blogs aandacht aan het event, zoals de blogs Rotterdam HTSPT, MeisjeaandeMaas.nl, GersRotterdam.nl, Dailycappuchino.nl en TheLemonkitchen.nl.

Opdrachtgever ZieZuid Woonstad Rotterdam
Dienstverlening Consumenten PR, Online PR, Event PR

 

 

“Ah, nu zie ik het. Toch wel mooi, dat Zuid. Ik kende Rotterdam-Zuid wel, maar vanaf deze hoogte is het een hele andere beleving. En heel veel lekkers op het gebied van Food. Nu weet ik waar ik moet zijn voor lekker eten op Zuid.”

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail