Facebook logo Twitter logo LinkedIn logo Pinterest logo

Your Navigator 2.0 gaat officieel digitaal tijdens Bitterballenborrel in Rotterdam

Posted by on okt 23, 2014 in Persbericht

P E R S B E R I C H T

Ondernemers ‘matchen’ met ervaren ondernemers op nieuw online platform

Groep (4)Your Navigator steekt zichzelf in een nieuwe ‘2.0’-jas. Voortaan helpt deze Rotterdamse ondernemerscommunity bedrijven met een vraag over ondernemen verder op weg door hen via een online platform te linken aan ervaren ondernemers. Deze mentoren beantwoorden prangende vragen en staan ondernemers desgewenst voor een periode van zes maanden bij als coach en sparringpartner. Dergelijke ondersteuning werkt. Onderzoek van de KvK wijst uit dat ondernemers met een mentor vier keer meer kans op overleven hebben dan ondernemers zonder coach. Voorzitter Eric Leenderts van Stichting Your Navigator wil dan ook graag ondernemers via de digitale weg faciliteren om zo hun succeskans te vergroten. De officiële lancering van het online platform www.yournavigator.nl is op 23 oktober om 18.00 uur tijdens de Bitterballenborrel voor ondernemers in het Ibis hotel aan de Wijnhaven 12 in Rotterdam.

Volgens Leenderts is het grote voordeel van online dat er nog sneller een match gemaakt kan worden tussen een ondernemer en een ervaren ondernemer met specifieke kennis en kunde. “Ondernemers zoeken hun ‘ideale’ sparringpartner zelf en kunnen zo veiliger en makkelijker bepalen of het klikt. Daarmee is het laagdrempeliger en meer op maat dan het oude offline traject. Voor zover wij weten is dit het enige onafhankelijke, professionele digitale platform in Nederland dat op deze manier ondernemers en mentoren verbindt. Het is belangrijk dat we samen een dynamisch ondernemersklimaat realiseren en verder optimaliseren. De komende tijd willen we ons nadrukkelijk presenteren en manifesteren. We haken aan bij verschillende Rotterdamse events en workshops, en organiseren ook eigen events. Ons streven is om binnen enkele jaren zo’n 100 mentoren te hebben en jaarlijks ruim 150 matches te realiseren. Maar de bal ligt ook bij de ondernemers zelf, want ondernemen is gewoon doen!”

Bestuur Your Navigator
(v.l.n.r.) Bestuur van de Stichting Your Navigator (met v.l.n.r ) Eric Leenderts, Ilse Schuring en Kees Kuijlman (foto Peter Farla)

Ondersteuning door partners
Your Navigator viel tot voorjaar 2014 onder de hoede van de gemeente Rotterdam en de Kamer van Koophandel. In maart dit jaar werd het vanwege bezuinigingen overgedragen aan een onafhankelijke stichting, met aan het roer Eric Leenderts, Kees Kuijlman en Ilse Schuring. Alle drie maatschappelijk betrokken ondernemers met ervaring als ondernemer, mentor, trainer en coach van ondernemers. Zij zijn de initiatiefnemers van de huidige online invulling van Your Navigator en worden hierin ondersteund door MKB Rotterdam, KvK Rotterdam en partners, zoals VDMI, Rabobank Rotterdam, King Business Software en Van der Plaat Accountants en Adviseurs. Zij doen dit herkenbaar door het logo van Your Navigator op hun eigen sites te plaatsen en laten hiermee zien dat ze het ondernemersinitiatief steunen. De gemeente Rotterdam kan zich ook volledig vinden in het project en heeft een eenmalige subsidie gegeven.

Sterren voor goede samenwerking
Leenderts: “Vanzelfsprekend zijn we blij dat niet alleen wij, maar ook andere partijen vertrouwen hebben en toekomst zien in deze digitale stap van Your Navigator. We doen er alles aan om elkaar te helpen en van elkaar te leren, zodat de coaching en dienstverlening van de ondernemerscommunity continu verbeterd kan worden. Na afloop van een samenwerkingstraject kan de gecoachte ondernemer bijvoorbeeld zijn waardering voor de mentor uitdrukken in maximaal vijf sterren. Zo creëren we samen een mooi, goed en werkbaar topondernemersklimaat in onze regio.”

—– Einde bericht —–

Over Your Navigator
Het online platform Your Navigator is een Rotterdamse ondernemerscommunity waar ondernemers met een vraag over ondernemen terecht kunnen. Ondernemerstalenten die meer ondersteuning nodig hebben, kunnen gekoppeld worden aan ervaren ondernemers, ofwel ‘mentoren’. Gedurende een periode van zes maanden staat de ‘gematchte’ mentor het ondernemerstalent in raad en daad bij, adviseert, is sparringpartner en wisselt kennis, ervaring en expertise uit. Hierbij kan het gaan om een onderwerp als bijvoorbeeld marketing, financiën, management of acquisitie. Het platform is bedoeld voor ondernemers met een bedrijf dat gevestigd is in de regio Rotterdam. Your Navigator valt onder de hoede van de Stichting Your Navigator

 

NOOT VOOR DE REDACTIE

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Esther Janssen, Wijvan010 via 06-506 206 86 of e-mail: esther@wijvan010.nl

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail