Brand PR .

Aandacht voor campagne Trending in de Tuin

Het Bloemenbureau Holland wilde met de campagne Trending in de Tuin inspelen op alle groene en gezonde tuintrends. En: mensen inspireren meer met buitenplanten te variëren. De campagne was verdeeld in twee delen, zogenoemde flights, een in het voorjaar en een in het najaar. Bij beide flights werden de nieuwste en meest toegepaste voorjaars- en herfsttrends geplaatst op Mooiwatplantendoen.nl

Vraag

Aan Wijvan010 de vraag om alle (potentiële) groene vingers in Nederland – via de media – te inspireren voor de nieuwste trends en ze ook eens iets anders te laten planten, en daarbij te variëren.

Resultaten

De specifieke persinformatie (flight 1) voor relevante tuin- en vrouwenmagazines leverde artikelen op in targetmedia, zoals Home & Living en Tuinseizoen.

De bloggers schreven (bij flight 2) voor iedere herfsttrend twee blogs: Bebio.nl, Trendbubbles.nl EatPureLove.nl , Haremaristeit.nl,Floraa.nl en Maisonbelle.nl.

Ook het persbericht met de uitkomsten van het onderzoek werd breed opgepakt door de media.

De PR-waarde liet een stijgende lijn zien: bij flight 1 ruim 60K; bij flight 2 was deze met circa 400K bijna verzesvoudigd.

Onze Rotterdamse aanpak

Wijvan010 verzorgde voor beide flights een PR-aanpak op maat en deed de monitoring, inclusief media-analyses. Zo konden we ook zien wat de pr-inzet in euro’s leverde – heel belangrijk als je het ons vraagt.

Bij flight 1 richtten we de (pers)informatie over de campagne specifiek op relevante tuin- en vrouwenmagazines en op bloggers.

Bij flight 2 zijn de media via een persbericht geïnformeerd over de uitkomsten van het eerste Trendonderzoek. Een onderzoek dat door ons is geïnitieerd en is uitgevoerd door PanelWizard. Ruim 1.100 Nederlanders van 18 jaar en ouder die zelf een tuin, balkon of terras hebben, zijn (o.a.) gevraagd in hoeverre zij zich bezighouden met trends voor de tuin, het balkon en of het (dak)terras.

Het Bloggers Network is ingezet voor de blogs. Aan de hand van een pitch konden bloggers inschrijven. Daaruit werd een aantal bloggers geselecteerd.

Wil je eens met ons sparren over hoe wij het echte verhaal van jóuw organisatie kunnen communiceren? We spreken je graag.

Wil je deze case delen?