Beluister vanaf vandaag onze nieuwe podcast: ‘Rotterdamse Aanpakkers’

Rotterdammers aan het woord die 010 vooruit helpen en kleur geven

“Iedereen met liefde voor Rotterdam en interesse in betekenisvolle Rotterdammers mag dit gewoon niet missen”, aldus Esther Janssen, bedenker/initiatiefnemer over haar spiksplinternieuwe podcast ‘Rotterdamse Aanpakkers’. Deze is vandaag gelanceerd. Eerste gast is Harry-Jan Bus, directeur van Theater Walhalla , en deze is o.a. op Spotify te beluisteren.

Met de podcast wil Esther Rotterdammers portretteren die iets betekenen voor de stad. Mensen die de stad vooruithelpen, kleur geven en bovenal karakter hebben. “Zelf hanteert Wijvan010 de Rotterdamse aanpak: direct en no nonsense. Daarom omarmen we die Rotterdammers die ook zo van deze stad en mentaliteit houden en spreken we hen over hun motivatie, aanpak en liefde voor 010. Als nieuwsgierige Rotterdammer wil ik de diepte in gaan, de verborgen verhalen boven tafel krijgen en wil ik nieuwe dingen ontdekken waar de luisteraar deelgenoot van is”, zegt Esther. “Ik ben trots op de podcast die ik met ondersteuning van Maaike Schets tenminste tien keer per jaar wil gaan maken.”

Harry-Jan Bus heeft veel betekend voor Katendrecht

Voor Esther was het overduidelijk wie haar eerste gast moest zijn: Harry-Jan Bus! Onlangs nog met zijn theater in het nieuws vanwege de landelijke actie Kapsalon Theater uit protest tegen de coronamaatregelen. “Ik ken Harry-Jan van een project uit mijn arbeidsverleden. Hij is een inspirerende en enthousiaste Brabander met een groot Rotterdams hart. Zijn inspanningen en doortastendheid hebben veel betekend voor Katendrecht en de rest van de stad. En nog! Mijns inziens dus een echte ‘Rotterdamse Aanpakker’. Ik praat met hem over de reden waarom hij vanuit Brabant naar Rotterdam is gekomen, hoe hij via het cultureel jongerenwerk in de muziek- en theaterwereld terecht is gekomen en zijn dappere plan om op Katendrecht samen met zijn vrouw Rachèl van Olm een van de leukste theaters van Rotterdam, Theater Walhalla, te beginnen.”

Waar te beluisteren?

De podcast Rotterdamse Aanpakkers is iedere eerste vrijdag van de maand in de ether en is te beluisteren op Spotify, Google Podcasts en Apple Podcasts. Rotterdamse Aanpakkers is ook te volgen via Instagram-account @rotterdamse_aanpakkers.

Het lijkt misschien allemaal leuk en gezellig bij Theater Walhalla, maar aan de achterkant zit een strak regime van wat wel en niet kan. Maar daar mag het publiek geen last van hebben. Hard werken geblazen en dat vraagt om discipline. Aanpakken dus, vertelt Harry-Jan Bus.

Ben jij ook geïnteresseerd en wil je er meer over weten?  
Ik heb het er graag met je over tijdens een bakkie pleur.

Wil je dit nieuws delen?