Bijzondere fototentoonstelling in Maastunnel zet Rotterdamse vrouwen in de schijnwerpers

Rotterdamse topfotograaf Marie Cecile Thijs portretteerde negen vrouwen die zich inzetten voor de stad Rotterdam

Aan beide zijden van de roltrappen in de Maastunnel naar de historische fiets- en looptunnel onder de Rotterdamse Maas is sinds 10 november een bijzondere fototentoonstelling te zien: ‘Vrouwen maken de stad’. Ter vergroting van de publiciteit van deze expositie heeft Wijvan010 een persactie in opdracht van Stichting Wijkcollectie en Museum Rotterdam mogen uitvoeren én met succes! De expositie is in ieder geval tot eind januari nog te bewonderen.

Deze tentoonstelling staat in het teken van vrouwen. Topfotograaf Marie Cecile Thijs brengt negen vrouwen van Echt Rotterdams Erfgoed in beeld, samen met een object uit de historische collectie van Museum Rotterdam.

Vrouwen schrijven geschiedenis

In Rotterdam zetten talloze vrouwen zich elke dag in voor de stad en haar bewoners. Samen schrijven zij de geschiedenis van Rotterdam. Met meer dan honderd anderen maken zij zo deel uit van Echt Rotterdams Erfgoed waar hun verhalen worden verteld en bewaard.

Het is van alle tijden dat vrouwen minder zichtbaar zijn in het publieke debat en in kunst- of erfgoed collecties. Zodra vrouwen aandacht krijgen voor wat ze doen, cijferen zij zichzelf vaak weg. Dus dit is ook een oproep aan vrouwen om zich te profileren en letterlijk plek in te nemen. Zo wordt de weg vrijgemaakt voor weer andere vrouwen en schrijven zij samen mee aan de geschiedenis van de stad”, zegt Nicole van Dijk , directeur en medeoprichter van Stichting Wijkcollectie.

Wil jij het verhaal van jouw bedrijf, evenement, expositie of organisatie ook delen met jouw doelgroep? Daar kunnen wij je bij helpen!

Wil je dit nieuws delen?