De Vierdaagse Sponsorloop: team Wijvan010 loopt mee voor Het Vergeten Kind

"Door jouw bijdrage kunnen kwetsbaren kinderen weer even zorgeloos kind zijn"

Volgende week gaat Esther Janssen voor het eerst meedoen met de 4Daagse in Nijmegen. Zo’n 40 kilometer per dag en dat 4 dagen achter elkaar. Ze is best gespannen, ook al heeft de nodige kilometers in haar benen. Ze doet samen met haar nicht Daisy Janssen mee, en met een goede reden, namelijk voor het Vergeten Kind.

Want duizenden kinderen in Nederland groeien op in een moeilijke thuissituatie. Zij hebben te maken met geweld, misbruik, verwaarlozing, psychische problemen, grote schulden en/of verslaving van een ouder of opvoeder. Het is voor deze kinderen onmogelijk om te ontsnappen aan de spanningen van thuis. In sommige gevallen is de situatie zo ernstig, dat zij niet eens meer thuis kunnen wonen. 

Vergeten voelen

Met ‘vergeten’ wordt dus niet bedoeld dat hun ouders ze vergeten zijn of dat hulpverleners zich hun lot niet aantrekken. Wel wordt bedoeld dat deze kinderen zich vergeten voelen. Omdat hun belang niet centraal staat. Omdat hun moeilijke gedrag niet begrepen wordt als een schreeuw om positieve aandacht. Omdat ze niet mee kunnen doen en anders zijn. Omdat ze zich afgewezen en niet gehoord en gezien voelen. Omdat ze telkens opnieuw moeten doorverhuizen naar een andere zorginstelling of leefgroep. Ze hebben op jonge leeftijd al te veel meegemaakt. 

Zorgeloos kind

Door jouw bijdrage kunnen kwetsbaren kinderen weer even zorgeloos kind zijn. Plezier maken, vriendschappen sluiten en zich gezien en gehoord voelen. Door positieve herinneringen te maken krijgen zij weer de energie en veerkracht om het dagelijks leven aan te kunnen. 

Donatie doen

Wil jij ook een donatie doen? Klik dan op deze link.
Super! Bij voorbaat dank! Op naar de € 1.000,-!!

Wil jij ook een donatie doen aan team Wijvan010 en daarmee Het Vergeten Kind steunen?

Wil je dit nieuws delen?