Corporate PR .

Meer dan alleen communicatieadvies - Economische Adviesraad Vlaardingen

De Economische Adviesraad Vlaardingen (EAV) levert sinds 2013 – gevraagd en ongevraagd – advies aan het college van burgemeester en wethouders om de gemeente Vlaardingen economisch, maatschappelijk en sociaal sterker en beter te maken. De typering van de leden van de raad: een groot hart voor de stad, een diversiteit aan expertise en ervaring en een flink netwerk. Met als doel wonen en werken in een stad om van te dromen.
Wijvan010 (Esther) vormt samen met de voorzitter van de adviesraad het dagelijks bestuur, de smeerolie van de EAV. Naast het vooral interne, bestuurlijke communicatieadvies naar de gemeente en andere betrokken partijen, is Wijvan010 de spin in het web van de EAV. 

Vraag

Voor het achtste jaar op een rij, gevraagd en ongevraagd, (communicatie)advies geven en als ‘spin in het web/secretaris’ zorgen dat de EAV draait.

Logo Economische Adviesraad Vlaardingen, klant van Wijvan010

Resultaten

‘Simpelweg’ samen met de voorzitter zorgen dat de EAV werkt, zowel qua communicatie als op andere vlakken, zodat de adviesraad kan doen wat ze moet doen.
In de zeven jaar dat Wijvan010 actief is voor de EAV is er veel gerealiseerd. Dit loopt uiteen van het ontwikkelen van de EAV-huisstijl, ondersteuning bij de bijeenkomsten (6 x per jaar) en de online zichtbaarheid tot het uitbrengen van adviezen waarbij de EAV samen met de wethouder Economische Zaken en andere vertegenwoordigers van de gemeente Vlaardingen aan tafel zit.

Onze Rotterdamse aanpak

In deze opdracht komt alles langs wat Wijvan010 is en in huis heeft.  We zijn (hier) de constructieve (sparring)partner, laten de directe, no-nonsense aanpak zien met vooral eerlijke communicatie en een flinke dosis nieuwsgierigheid. En wat normaal al belangrijk is, maar bij deze langdurige samenwerking hélemaal: het draait om de persoonlijke klik en gelijkwaardigheid. Iets waar we tot in de grond van ons hart in geloven.

“Esther is voor mij meer dan een communicatieadviseur. Ik zie haar als dé spin in het web, een bestuurssecretaris. Anders verwoord: de backoffice van de EAV. Haar professionaliteit en haar integriteit maken dat ze precies aanvoelt wanneer even een stap op zij moet worden gedaan, en wanneer je kan doorpakken. Esther en ik vullen elkaar aan en opereren als een team. Als zij er niet was geweest had de EAV maar zeker ook ik het een stuk lastiger gehad. Wat mij betreft mag ze nog meer de ‘leading partner’ zijn, want die kwaliteit heeft ze in zich. Onze samenwerking is plezierig en volledig gebaseerd op vertrouwen. Esther is een professional die consequent, consciëntieus en constructief is.”

Henk de Bruijn, voorzitter van de Economische Adviesraad Vlaardingen 

Wil je eens met ons sparren over hoe wij het echte verhaal van jóuw organisatie kunnen communiceren? We spreken je graag.

Wil je deze case delen?