Met onze PR-coaching wordt jouw ‘doe-het-zelf-PR’ een eitje!

Heb jij dit nou ook? Regelmatig zie je jouw concullega’s voorbijkomen in de media met allerlei  berichten over hun bedrijf of organisatie. Dan weer een event, een bedrijfsjubileum, een innovatie of lanceringen van een nieuwe dienst of product. En dit alles omdat ze gezien worden als expert en hun mening (mogen) geven of [vul zelf maar in]. Deze aandacht wil jij toch ook?Helemaal als je weet dat jouw/jullie nieuws minstens zo interessant is.

Waarom zij wel? Zij doen aan PR en jij waarschijnlijk nog niet of heel weinig. Misschien stoei je met communicatie en weet je niet goed waar je moet beginnen. Of je vraagt je af wanneer je nu wel en wanneer je niet aan PR kan doen?  En hoe zit dat eigenlijk met de media (pers)? Hoe en wanneer benader je ze? En met welk verhaal? Het kan natuurlijk zijn dat je al wel flink actief bent op PR-gebied, maar dat je weinig resultaat boekt. Dan wil je natuurlijk graag weten hoe het beter en effectiever kan.

PR-hulp nodig?

Je kunt voor jouw/jullie PR een bureau inhuren dat je (tijdelijk) alles uit handen neemt. Of je laat je coachen, zodat je zelf je PR kunt verzorgen. Wijvan010 blijft dan als coach op de achtergrond aanwezig. En bovendien blijven we, als je dat wilt, sparringpartner. Zie je een coachingtraject en ‘doe-het-zelf-PR’ wel zitten? Lees dan snel verder.

Wat houdt het PR-coachingtraject in?

Een typisch PR-coachingtraject neemt gemiddeld twee tot drie maanden in beslag. In die periode komt Wijvan010 gemiddeld een dag in de week bij jouw bedrijf over de vloer om de basis te helpen leggen voor jullie PR-activiteiten. We leren een of meerdere collega’s hoe zij de PR van jouw organisatie zelfstandig kunnen inrichten en uitvoeren. We begeleiden hen bijvoorbeeld bij het opstellen van het persbeleid, geven hen een incompanytraining over de inzet van PR, schrijven een scherpe bedrijfstekst (boilerplate), zorgen voor een actuele medialijst en helpen bij het opbouwen van de mediarelaties.

Bijspringen voor extra advies

Daarnaast doen we samen enkele persacties. Ook richten we desgewenst de monitoring in om te zien wat de eerdere persacties opleverden en waar het nog scherper mag. Natuurlijk kijken we direct mee met de content op de website en de inzet op social media. Zo nodig zorgen we dat alles integraal op elkaar is afgestemd. Na het traject is zelf de PR verzorgen een ‘eitje’. Maar als je wilt, kunnen we op ieder moment bijspringen voor extra advies.   

Wil je weten wat een PR-coachingtraject voor jouw bedrijf/organisatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op voor een oriënterende afspraak.

Wil je dit nieuws delen?