Trots op onze vernieuwde huisstijl en website

Tadadaaaaa!!! Met trots presenteren wij onze vernieuwde huisstijl en website. De afgelopen maanden hebben wij hier hard aan gewerkt.  Eerst aan de restyling van de huisstijl, bedacht en uitgevoerd door grafisch vormgever Claudy te Brake (Renew Identity). Daarna heeft Rosanne van Staalduinen (Buro Staal) de hele website onder haar hoede genomen. Verder is de rauwe Rotterdamse uitstraling van de hand van fotograaf Arno Bauman (Studio Bauman).

No-nonsense logo

“In de vernieuwde visuele identititeit van Wijvan010 vallen vier dingen op”, vertelt Claudy. “Allereerst het no-nonsense logo in verschillende variaties, het gebruik van de felle kleuren groen en paars met fuchsia en limegroen als steunkleuren, de lettertypen Lato en Josefin en natuurlijk Rotterdam in een rauwe, ongepolijste look.” De kernwaarden van Wijvan010 – Nieuwsgierig, Avontuurlijk, Rotterdamst – heeft Claudy letterlijk laten terugkomen in de vernieuwde huisstijl. Deze vallen op doordat ze met – felle – markers zijn geaccentueerd. Claudy licht ze hier nader toe: “Het PR-bureau is nieuwsgierig. Dit is verbeeld op de website met Esthers oog die alles ziet, het nieuws volgt en overal bovenop zit. Het avontuurlijke zit in alle uitdagingen die Esther aan gaat in haar opdrachten en de vier felle kleuren van de huisstijl. Deze staan naar mijn idee voor actie, optimisme en drive. Verder wil Wijvan010 graag opvallen, en rauw en direct zijn, net als Rotterdam. Dit heeft geleid tot ongepolijste foto’s van de stad: met veel beton, water en graffiti. En natuurlijk het no-nonsense logo dat staat voor heldere en directe communicatie, dus geen poespas.”

Echt álles

“Nadat we de huisstijl en het ontwerp voor de homepage ontvangen hadden, zijn wij aan de slag gegaan met het bouwen van de nieuwe website van Wijvan010”, vertelt Rosanne. “Alle pagina’s, berichten, cases echt álles is onder handen genomen en heeft een nieuw Rotterdams jasje gekregen, dat versterkt wordt door de fantastische foto’s die gemaakt zijn. Het was een flink project, maar door de korte lijntjes met Esther en de constructieve overleggen hebben we er met elkaar iets heel tofs van gemaakt! Ik ben met recht trots op het resultaat!”

“Het was best een bevalling waarin ik mijn perfectionisme af en toe moest temperen, maar ik ben heel blij met het kindje dat nu is gebaard!”, aldus Esther Janssen.

Neem snel een kijkje op onze nieuwe website en geef je feedback aan ons door!

Wil je dit nieuws delen?