“Rauw, hard werken, gaan en trots”

Zelfstandig PR-professional Fleur de Bruijn over Rotterdam en de Rotterdamse aanpak

Enkele Rotterdamse vragen, cq vragen in én over Rotterdam voorgelegd aan zelfstandig PR-professional Fleur de Bruijn (1976) die tegenwoordig in ’s-Hertogenbosch woont.

Waar werk je en wat doe je?

“Nog maar kort geleden ben ik gestart met mijn bedrijf LIPSTICK PR dat PR-strategieën bedenkt en uitvoert voor diverse opdrachtgevers, waaronder Cheaptickets Nederland en Cheaptickets België. Ik ben dagelijks bezig om voor mijn klanten diverse pr-activiteiten te bedenken en uit te voeren. Zo begeleidde ik onlangs een brainstorm voor het WK in juni 2014 – om op te vallen tussen alle oranjegekte.”

Waar ben je in Rotterdam geboren/ opgegroeid? Welke buurt en evt. de straatnaam?

“Ik ben geboren in de buurt van Rotterdam: Nieuw Lekkerland. Je weet wel; dat dorp naast de Molens van Kinderdijk in de Adriaan Heijnistraat, daar waar mijn vader nog steeds woont.
Ik ben naar Rotterdam gekomen toen ik ging studeren. Ik had het gaafste studentenhuis van iedereen. Samen met drie vriendinnen woonden we in een luxe penthouse op de Hooidrift in de buurt van Delfshaven, boven de Turkse bakker, wat helaas wat minder luxe zaken met zich meebracht als kakkerlakken. Ach, je kunt er maar niet meer bang voor zijn. Mijn eikpunten uit deze buurt waren toch wel de Mayfair, Blabla in Delfshaven, de kroegjes op de Nieuwe Binnenweg en uiteraard Night Town op de West-Kruiskade. Wat de Mayfair betreft…. ik was vooral blij met de security die ‘s nachts de buurt in de gaten hielden waardoor ik veilig van de tram naar huis kon lopen. Verder niets… echt waar! Ondanks dat ik naar Brabant ben verhuisd, blijft Rotterdam toch wel in mijn hartje. Ik kan er nog steeds de weg blindelings vinden en op de Witte de With-straat voel ik me nog erg thuis.”

Hoe komt jouw Rotterdamse inborst tot uiting in de aanpak van je PR-werk?

“Niet te veel lullen, maar vooral doen. Misschien afgezaagd. Maar in de PR-en Marketing wereld zit natuurlijk heel erg veel blabla. Daar prik ik zo doorheen. Ik ben op zoek naar het echte én het pure. Ik ga voor het resultaat. De rest kan me gestolen worden.”

Geef daar eens een typisch voorbeeld van?

“Ehhh, ik denk dat je dat terugziet in de mensen die ik om mee heen verzamel, waarvoor ik werk en waarmee ik samenwerk. En ik ben een harde werker al zeg ik het zelluf ;)”

Hoe zou jij ‘de Rotterdamse aanpak’ willen omschrijven?

“Rauw. Hard werken. Gaan. Trots.”

Welke wereldburger laat deze Rotterdamse aanpak zien (of heeft deze laten zien) en op welke manier?

“De Amerikaanse filmregisseur Quentin Tarantino. Hij weet het pure om te zetten tot iets groots. Hij kan niet anders dan zijn hart volgen.”

Hoe vind je dat Wij van 010 met elkaar (zouden moeten) omgaan?

“Tja, wat wil ik nou aan een mooie cultuur veranderen? Het mag misschien soms nog wel iets gezelliger. Daar zijn ze hier in Brabant toch wel net iets beter in.”

Wil je dit blog delen?