Socialdebt is de winnaar van de 39ste Ketelbinkieprijs

Rotterdams bedrijf lost beginnende schulden van jongeren af

Socialdebt heeft de 39ste Ketelbinkieprijs gewonnen. Het Rotterdamse bedrijf zorgt ervoor dat jongeren hun schuldproblemen oplossen. De jaarlijkse ondernemersprijs werd deze week uitgereikt door wethouder Robert Simons in poppodium Annabel tijdens het Upstream Festival.

Juryvoorzitter Bas Janssen: “Een prachtige winnaar volgens de hele jury: Socialdebt zorgt ervoor dat jongeren hun beginnende schulden niet verder laten oplopen. Samen met hen werkt het bedrijf aan een oplossing, met een op maat geschreven aflossingsplan en een slimme app. Socialdebt neemt de schulden over en geeft de jongeren meer tijd en minder stress. En daarna word je geholpen met een spaarplan om jouw leven weer te kunnen opbouwen.”

“De Ketelbinkieprijs is bestemd voor een relatief jonge en niet al te grote Rotterdamse onderneming die zich in het afgelopen jaar op een originele en innovatieve manier moet hebben geprofileerd,’ aldus het juryrapport. ‘Je moet het Rotterdamse karakter kunnen voelen en zien – à la het scheepsjochie Ketelbinkie. Lef, initiatief, doorzettingsvermogen. Het bedrijf moet vooral een positieve uitstraling hebben op het imago van de stad. Met Socialdebt hebben we een mooie, nieuwe Ketelbinkie.”

Andere twee genomineerden

De andere twee genomineerden waren Closure en AquasmartXL.
Aquasmart XL levert de technologie en services om havens en andere wateren veiliger, schoner en efficiënter te maken. Daarbij maken zij gebruik van veel data en moderne hulpmiddelen, zoals drones en meetapparatuur.
Closure zorgt ervoor dat nabestaanden zich bij een overlijden geen zorgen hoeven te maken over het opzeggen van abonnementen en contacten. Het bedrijf neemt al die zorgen voor de nabestaanden weg.

Eerdere winnaars

Eerdere winnaars zijn onder meer Tomasu, Skoon, BlueCity010, Mascolori, Groos, Schorem,  NRC Café en Brouwerij Noordt.

Nieuw lid van bestuur

Leuk om hierbij te vermelden is dat Esther Janssen , eigenaresse Wijvan010, deel gaat uitmaken van het bestuur van Stichting Ketelbinkie: “Na afgelopen woensdag ben ik nog gemotiveerder om me in te zetten voor deze mooie aanmoedigingsprijs voor Rotterdamse innovatieve bedrijven met lef en power!”

Wil je er meer over weten?
Kom eens langs bij ons op kantoor in het Industriegebouw.

Wil je dit nieuws delen?