Techniek College Rotterdam kiest voor Wijvan010

Grootste aanbieder voor technisch onderwijs in regio Rijnmond aan de slag met PR

Techniek College Rotterdam kiest het Rotterdamse PR-bureau Wijvan010 om haar strategische ambitie(s) zowel in- als extern ‘te laden’.  Na de oprichting heeft de grootste mbo-school in techniek onderwijs in de regio Rijnmond eerst een stevig fundament onder de organisatie en het onderwijs gelegd. Nu, na het formuleren van nieuwe strategische ambities, is het tijd om zich ook actief naar buiten te richten en haar verhalen te vertellen. Wijvan010 is verantwoordelijk voor zowel het (externe) visiestuk als de interne communicatiestrategie. Ons eerste succes is inmiddels een feit: een kort en duidelijk verhaal van de ambities en advies voor de interne introductie ervan.

De komende maanden staan in het teken van het ontwikkelen van het visieverhaal om het thought leadership te creëren. Dat betekent actief naar buiten treden met enkele relevante actuele onderwijsthema’s met oog voor trends, ontwikkelingen, opvattingen en opinies die voortkomen uit de strategische ambities van Techniek College Rotterdam. Daarnaast wordt gewerkt aan een PR-strategie, PR-plan en interne communicatiestrategie, inclusief aanpak en activiteiten(kalender). Om tot doortimmerde en passende plannen te komen, maakt Wijvan010 gebruik van scherpe interviews en inspirerende brainstormsessies om behoeften, wensen en unieke mogelijkheden helder in kaart te brengen.

Dé student staat centraal

Bij Techniek College Rotterdam kunnen circa 7.500 studenten kiezen uit meer dan 150 mbo-opleidingen en kwalificatiemogelijkheden, verdeeld over dertien locaties in Rotterdam en omgeving, waaronder ook de RDM. Techniek College Rotterdam is daarmee dé grootste mbo-school voor technisch beroepsonderwijs in de regio Rijnmond. De ambitie voor de komende periode is dé perfecte technische leeromgeving te creëren waarin de student centraal staat en kwaliteit telt. Techniek College Rotterdam is een samenwerkingsschool van Albeda en Zadkine en is opgericht in 2016.

“Met Wijvan010 hebben we een typisch Rotterdams PR-bureau in huis gehaald dat ‘onze taal’ spreekt, betrokken is, gedegen te werk gaat, kritische vragen stelt, spiegelt, en goed communicatieadvies geeft. Prettig is ook dat we snel kunnen schakelen. In korte tijd heeft Wijvan010 al een toegankelijk en kernachtig verhaal ontwikkeld, waarmee we onze ambities intern konden introduceren. Naast de persoonlijke interviews, die Esther Janssen hield met de directie en enkele MT-leden, bracht ze vooral tijdens de sessies met betrokkenen de nodige scherpte en consensus aan in het verhaal, zodat het gedragen werd en intern goed is gevallen. Ik kijk uit naar het vervolg van de samenwerking ”, aldus Henrik Stevens, directeur van het Techniek College Rotterdam. 

Heb jij ook behoefte aan een PR-bureau dat jouw taal spreekt? Wij hebben het er graag met je over  onder het genot van een Bakkie Pleur. 

Wil je dit nieuws delen?