PR-actie: veel interesse voor klimaatbus in regio

Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard lanceert campagne 'Samen Waterproof'

Van 15 t/m 20 september reed een opvallende, gele elektrische Volkswagen-camper van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard door de regio. Dit alles in het kader van de campagne ‘Samen Waterproof!’, waarmee het hoogheemraadschap aandacht vraagt voor de nieuwe subsidieregeling Klimaat en Ruimte die op 1 juli 2021 inging.


De klimaatbus stopte die vijf dagen op verschillende plekken in het beheersgebied. Daar waar vooral veel bewoners te vinden waren en natuurlijk het liefst met ‘groene vingers’, zoals het klimaatplein van Diergaarde Blijdorp, de Intratuin in Zevenhuizen, de Karwei in Krimpen aan den IJssel en de vrijdagmarkt in Stolwijk.

Over de pr-actie

De Klimaatbus reed 5 dagen door de regio en zette de spotlight op de campagne Samen Waterproof. De waterexperts gaven bij de bus een toelichting op de nieuwe subsidieregeling van het hoogheemraadschap.

 

Waterexperts

De waterexperts van het waterschap gaven bij de bus uitleg over de subsidie die het hoogheemraadschap geeft aan bewoners en bedrijven voor het vergroenen van het eigen terrein, opvangen van het regenwater en het loskoppelen van de  regenpijp van het riool. Want het aanpassen aan de gevolgen van de klimaatverandering doen we natuurlijk samen!

Samen Waterproof

Op de campagnesite van ‘Samen Waterproof’ zijn inspirerende voorbeelden van bewoners en bedrijven te lezen die al maatregelen op hun eigen terrein hebben genomen. Door tastbare, kleine voorbeelden centraal te stellen in de campagne, laat het hoogheemraadschap zien dat het nemen van groenblauwe maatregelen niet ingewikkeld is en iedereen zijn bijdrage kan leveren.

Bijdrage Wijvan010

Sinds een jaar werkt Wijvan010 aan de interne en externe communicatie van het programma Klimaat en Ruimte van ‘HHSK’. Daarnaast is Wijvan010 ook gevraagd voor de communicatie bij de start van de regeling en het bedenken en uitvoeren van de campagne rondom de nieuwe subsidieregeling Klimaat en Ruimte. Deze activatie met de klimaatbus is de eerste van naar verwachting nog meerdere opvallende acties om de subsidieregeling bij de klimaatbewuste bewoners en bedrijven in de spotlights te zetten.  De subsidieregeling loopt tot en met 30 juni 2024. Meer informatie over de subsidieregeling en campagne ‘Samen Waterproof!’ lees je hier.

Over HHSK

Het hoogheemraadschap zorgt al bijna 750 jaar voor droge voeten, schoon water en veilige dijken en is actief in het gebied tussen Rotterdam, Zoetermeer, Gouda en Schoonhoven met zo’n 600.000 bewoners en met de laagste polder van Nederland (-7m NAP). Bij het hoogheemraadschap werken zo’n 500 medewerkers. Voldoende schoon water is enorm belangrijk om veilig en aangenaam te wonen, werken en recreëren.

Wil je meer over deze pr-actie weten? Kom eens langs; we vertellen je er graag meer over. 

Wil je dit nieuws delen?