Vierde gast in podcast Rotterdamse Aanpakkers is stadsmarinier Sana el Fizazi

“Alles wat ik hier ben dat heeft Rotterdam mij gegeven”

Sana el Fizazi, stadsmarinier in Hillesluis, is te gast in onze vierde aflevering van de podcast Rotterdamse Aanpakkers.  Vanaf vandaag kun je het hele interview beluisteren via jouw favoriete podcast-app, zoals Spotify en Apple Podcasts.

Sana el Fizazi is de volgende in het rijtje van Rotterdamse Aanpakkers. En wat voor een! Sana is sinds 2019 stadsmarinier in de wijk Hillesluis waar ze werkt aan de veiligheid en leefbaarheid van de wijk. Deze baan is haar op het lijf geschreven. Sana is vrolijk, optimistisch en heeft duidelijk een hart voor de buurt. Iedere ochtend fietst ze de Erasmusbrug over richting Zuid naar haar wijkpost. Die fietstocht verveelt haar nooit, maar dan ook ècht nooit. 

Positieve verbetering

In haar kantoor aan de Riederlaan 79 ontvangt ze wijkbewoners en ondernemers voor een praatje. Soms voor de gezelligheid, maar ook worden er soms zorgen geuit over de veiligheid in de wijk. Iets wat Sana aan het hart gaat. Hillesluis is voor de bewoners hun thuis en voor ondernemers hun werkgebied. Daar moet je je veilig voelen. Daarom hoopt ze vanuit haar functie als stadsmarinier en door haar zichtbaarheid (en die van haar fiets ) in de wijk, elke dag iets van positieve verbetering toe te voegen. Soms heel klein, soms wat groter. Al die steentjes bij elkaar maken Hillesluis iedere dag een beetje beter.

Stukje vrijheid

Op de slotvraag wat heeft Rotterdam haar gegeven, antwoordt ze geëmotioneerd: “Alles wat ik hier ben dat heeft Rotterdam mij gegeven en het fietsen over de Erasmusbrug is daarin ook een stuk vrijheid. Ik ben vrij om te fietsen en doe dat met heel veel blijdschap en trots, omdat ik als vrouw hier ook veilig kan fietsen in tegenstelling tot heel veel landen en andere culturen. Dat is zo’n groot goed!

Waar te beluisteren?

Met deze podcast wil Esther Janssen betekenisvolle Rotterdammers portretteren en aan de tand voelen. Zij helpen de stad vooruit, geven kleur en hebben bovenal karakter. De podcast wordt met ondersteuning van Maaike Schets gemaakt. Iedere eerste vrijdag van de maand wordt meestal een nieuwe aflevering online gezet. Je kunt deze beluisteren via  Spotify, Google Podcasts en Apple Podcasts. Maar ook via deze link op Springcast.
Rotterdamse Aanpakkers is ook te volgen via Instagram-account @rotterdamse_aanpakkers.

“Een toeslagenaffaire hoor ik hier in de wijk op een hele andere manier terug. Dan lees ik een analyse in de krant, maar hier hoor ik het sentiment en hier hoor ik de pijn,” vertelt Sana el Fizazi in de vierde aflevering van de podcast Rotterdamse Aanpakkers.

Wil je er meer over weten?  Ik heb het er graag met je over tijdens een bakkie pleur.

Wil je dit nieuws delen?