Vijfde gast in podcast Rotterdamse Aanpakkers is Michèle Sparreboom

“Als ik de fik kan verspreiden, dan krijgen we vanzelf een mooi vreugdevuur.”

Michèle Sparreboom, oprichtster Hart in De Fik en chronisch optimist, is te gast in onze vijfde aflevering van de podcast Rotterdamse Aanpakkers.  Vanaf vandaag kun je het hele interview beluisteren via jouw favoriete podcast-app, zoals Spotify en Apple Podcasts.

Michèle is de volgende Rotterdamse Aanpakker die we spreken voor deze podcast. Ze is dagvoorzitter, spreker en talkshow-host. Ze laat het liefst iets chronisch uit de hand lopen, maar is bovenal een verbinder. Michèle noemt zichzelf een soort Google of liever nog: een ouderwetse Rolodex. Dat verbinden doet ze met Hart In De Fik. Hiermee wil ze iedereen in Nederland inspireren mee te doen en samen de grote problemen van onze maatschappij ‘klein’ en praktisch op te lossen. Want , zoals zij zegt: “Je hoeft niet de hele wereld te veranderen om een wereld van verschil te maken. Als ik de fik kan verspreiden, krijgen we vanzelf een mooi vreugdevuur.”

‘Haar veranderkrachtpatsers’; de impactmakers van het platform, helpen haar daarbij. Net als haar immer stralende glimlach en chronisch optimisme. Dit alles bracht haar ook al twee keer (2018 en 2021) op het podium van de verkiezing tot Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar.

Keihard op je bek gaan
Niet alles in haar leven gaat van een leien dakje. Ze is jong haar zusje aan taaislijmziekte verloren, maar ze verloor ook haar huis, relatie en baan. En als klap op de vuurpijl had ze nog 30 dagen om niet in de bijstand terecht te komen. “Maar als je alles verliest en keihard op je bek gaat en weer moet opkrabbelen, dan is dat transitie”, aldus Michèle. “Het wordt je niet met engeltjes gebracht.” Als je na het luisteren van deze podcast (nog) geen bakken vol inspiratie en een vurig kloppend groen-wit hart hebt voor Roffa, dan weten we het niet meer :-).

Waar te beluisteren?

Met deze podcast wil Esther Janssen kleurrijke Rotterdammers portretteren en aan de tand voelen. Zij helpen de stad vooruit, geven betekenis en hebben bovenal karakter. De podcast wordt met ondersteuning van Maaike Schets gemaakt. In principe wordt iedere eerste vrijdag van de maand een nieuwe aflevering online gezet. Je kunt deze beluisteren via Spotify, Google Podcasts en Apple Podcasts.
Maar ook via deze link op Springcast:

Rotterdamse Aanpakkers is ook te volgen via Instagram-account @rotterdamse_aanpakkers.

Bij Amsterdammers heb je vaak: als je niet in Mokum bent geboren, ben je import. Dat hoor je ze hier in Rotterdam nou nooit zeggen. Van fiets tot Ferrari, van noord tot zuid, van houten poot tot hazenlip; het maakt niet uit. Dwars door honderdtachtig culturen heen verschillen we misschien in alles, maar wat ons bindt is dat ons hart in de fik gaat van deze stad”, zegt Michèle Sparreboom, oprichtster van platform Hart In De Fik.

Wil je er meer over weten?  Ik heb het er graag met je over tijdens een bakkie pleur. Plan vooraf wel een afspraak in.

Wil je dit nieuws delen?