Volkskracht bestaat 100 jaar: maak nu je Rotterdamse droom waar!

100 Jaar Volkskracht Awards geven plannen voor de stad een boost

Rotterdam, 4 augustus 2023 – Dit jaar bestaat Volkskracht, het grootste vermogensfonds van Rotterdam , honderd jaar. Om dat te vieren kunnen Rotterdamse organisaties vóór 31 augustus hun droomplan indienen en kans maken op prijzen van honderd tot 250.000 euro. De winnaars worden op 4 oktober tijdens de speciale 100 jaar Volkskracht Awards bekend gemaakt.


Volkskracht steunt iedereen met een goed plan voor Rotterdam. In de bijna 100 jaar van haar bestaan maakte Volkskracht allerlei initiatieven (mede) mogelijk. Heavy metal concerten, circusfestivals, maar ook moestuinen voor kinderen en de verbouwing van sportclubs en culturele instellingen. Altijd in samenwerking met de Rotterdamse bevolking.

Volkskracht bestaat 100 jaar: maak nu je Rotterdamse droom waar!

Over heel Rotterdam, verdeeld in drie categorieën

Nu is er de kans om mee te doen aan de 100 jaar Volkskracht Awards, waar maar liefst drie miljoen euro wordt uitgekeerd. De plannen worden in drie categorieën ingedeeld: Cultureel, Toekomstig en Sociaal Rotterdam. De drie miljoen euro aan prijzengeld wordt over meerdere winnaars verdeeld, in bedragen variërend van honderd tot 250.000 euro.

Droom groot en dan nog iets groter

Dromen zijn niet niks, dus denk groots en dan nog iets groter. Waar moet de droom voor Rotterdam aan voldoen? Zonder de financiële bijdrage kan het initiatief niet gerealiseerd worden. Ook ziet Volkskracht graag dat de ingezonden dromen blijvend zijn. Dus niet voor een eenmalig evenement, maar wel voor een investering in een duurzaam/terugkerend plan. Denk bijvoorbeeld aan: muziekinstrumenten voor gehandicapten, tandartshulp voor daklozen, een nieuw busje voor de voedselbank, een nieuwe vloer voor de dansclub of de vergroening van het buurtplein.

Aanmelden en pitchen

Aanmelden moet vóór 31 augustus via de website. Uit alle inzendingen maakt een onafhankelijke jury een selectie, onder leiding va n juryvoorzitter Carrie Jansen (columnist en schrijfster). Zo’n twee weken later nodigt Volkskracht 75 aanvragers uit om op de pitchdagen op 22, 23 en 30 september hun droom voor de jury te presenteren. Tijdens een avondvullende Award-show op woensdag 4 oktober in de Doelen vindt de prijsuitreiking plaats. Carrie en Harry-Jan Bus (directeur Theater Walhalla) presenteren het programma.

Resultaat

Voor een aanvraag hoef je helemaal niet zoveel te doen. Gewoon een mooie droom met ons delen. Dat hoeft geen gelikt verhaal te zijn; een filmpje mag ook. Als het idee goed is voor Rotterdam, dan maak je een grote kans op een prijs.”

Jacqueline Frima, voorzitter Stichting Bevordering van Volkskracht

Wil je dit persbericht delen?