Volkskracht viert honderdste verjaardag met tweede kleurrijke muurschildering voor de stad

Volkskracht viert 100 jaar met tweede muurschildering voor de stad

Rotterdam, 21 augustus 2023 – Om haar honderdste verjaardag te vieren geeft Volkskracht opnieuw een muurschildering cadeau aan de stad. Dit keer gaat het om één regel uit het gedicht van Moze Naél dat in juni bij de Hofbogen werd onthuld. Het kleurrijke werk bij de Watertorenweg is gemaakt door kunstenaars Thomas & Jurgen, in opdracht van Volkskracht en kunstenaarscollectief Opperclaes.

Volkskracht viert 100 jaar met tweede muurschildering voor de stad

Het kleurrijke werk bij de Watertorenweg is gemaakt door kunstenaars Thomas & Jurgen, in opdracht van Volkskracht en kunstenaarscollectief Opperclaes. [Foto’s: Jeroen Arians].

Ode aan Rotterdam

De dichtregel op de 28 meter hoge muur van seniorencomplex Mazesteyn in de wijk De Esch is een regel uit het gedicht van Moze Naél, dat speciaal werd geschreven ter gelegenheid van 100 jaar Volkskracht.

Waar we altijd voorwaarts,

waar geen weg meer terug.

Wanneer jij weer windje tegen,

wij dat duwtje in je rug.

Samen met bewoners

Het werk is ontworpen en gemaakt door kunstenaars Thomas & Jurgen en heeft een prominente plek in De Esch. Omdat het kunstwerk is aangebracht in een woonwijk, was overleg met de buurtbewoners erg belangrijk, zegt Linda van der Vleuten van kunsten aarscollectief Opperclaes. “We hebben de plannen voor het werk aan zo’n 25 bewoners gepresenteerd en zijn vervolgens met hen in gesprek gegaan. Met de input uit de wijk hebben we de schetsen aangepast. De bewoners vonden het erg prettig om bij het hele proces te worden betrokken.”

Cadeau voor de stad

Het kunstwerk is het eerste dat je ziet als je de wijk binnen komt. Of je nu op de fiets, met de auto of te voet bent. “Net als het gedicht bij de Hofbogen dat in juni werd onthuld, is deze dichtregel ons verjaardagscadeau voor alle Rotterdammers”, aldus Jacqueline Frima, voorzitter Stichting Bevordering van Volkskracht.

Publicaties

Heb je aanvullend nog vragen? Stel deze gerust door een mail te sturen of een afspraak in te plannen.

Wil je dit persbericht delen?