Zesde gast in podcast Rotterdamse Aanpakkers is Piet Janssen

“In een zwart gat vallen? Ik moet minstens 400 jaar worden, voor ik al mijn hobby’s mag doen”

Piet Janssen, de oudste hovenier van Rotterdam, en mogelijk ook de langst werkende, is te gast in onze zesde aflevering van de podcast Rotterdamse Aanpakkers. Vanaf vandaag kun je het hele interview beluisteren via jouw favoriete podcast-app, zoals Spotify en Apple Podcasts.

Op z’n vijfentachtigste beweegt hij zich voort met een houten stok. En hoewel de datum dat hij uit zijn hoveniersbedrijf stapt al vastligt, denkt hij er niet aan om écht te stoppen met werken. Het is geen man voor achter de geraniums, ook al bracht hij zijn hele leven door tussen de planten en bloemen.

Onkruid bestaat niet

Zijn levensverhaal heeft hij onlangs laten vastleggen in het boek ‘Onkruid bestaat niet’ – want wie bepaalt eigenlijk wat onkruid is? –  Hierin staan zijn mooiste verhalen en beste anekdotes uit eenenzestig jaar hovenierschap. Een mooie aanleiding om hem te spreken over zijn vak, zijn ‘groen-witte’ vingers, zijn passie voor planten en tuinieren, over toen en nu en over ‘zijn Rotterdam’. Want het feit dat Piet de mooiste herinneringen heeft aan de aanleg van de Rotterdamse metro en de bouw van de Van Brienenoordbrug zegt al dat hij de Maasstad in zijn hart heeft gesloten.  Niet vreemd dus dat die groen-witte vonk ook op Esther Janssen is overgeslagen. Van vader op dochter.

Waar te beluisteren?

Met deze podcast wil Esther Janssen kleurrijke Rotterdammers portretteren en aan de tand voelen. Zij helpen de stad vooruit, geven betekenis en hebben bovenal karakter. De podcast wordt met ondersteuning van Maaike Schets gemaakt. In principe wordt iedere eerste vrijdag van de maand een nieuwe aflevering online gezet. Je kunt deze beluisteren via  Spotify, Google Podcasts en Apple Podcasts. Maar ook via deze link op Springcast:


“In een zwart gat vallen? Ik moet minstens 400 jaar worden, voor ik al mijn hobby’s mag doen, dus daar heb ik helemaal geen probleem mee”, zegt Piet Janssen, dé oudste hovenier van Rotterdam.

Wil je hier meer over weten?  
Ik heb het er graag met je over tijdens een bakkie pleur.
Plan vooraf wel een afspraak in.

Wil je dit nieuws delen?