Zevende gast in podcast Rotterdamse Aanpakkers is Raymond Landegent

“Het moet en mag echt veel groener. Maar dat is natuurlijk niet alleen in de stad, dat is in heel de wereld of heel Nederland”

 

Raymond Landegent is als medeoprichter van het schoenenmerk Mascolori in Rotterdam bekend. Sinds enkele jaren richt hij zich als Chief Creative Officer met het duurzame bureau Groenemorgen op het creëren van een groene dag voor morgen. De sociale ondernemer is te gast in onze zevende aflevering van de podcast Rotterdamse Aanpakkers. Vanaf vandaag kun je het hele interview beluisteren via jouw favoriete podcast-app, zoals Spotify en Apple Podcasts.

Met het initiatief 1000 Geveltuinen heeft Groenemorgen geprobeerd om binnen een jaar duizend geveltuinen aan te leggen. De langste werd aangelegd bij woongebouw de Peperklip in de wijk Feijenoord op Zuid: ruim tweehonderd meter! En onder leiding van Groenemorgen hebben Rotterdammers vorig jaar bij het NK Tegelwippen maar liefst 135.597 tegels verwijderd uit tuinen en stoepen. Daarmee zijn ‘we’ geëindigd onder Amsterdam op de 11e plaats.
Daarnaast is hij sinds kort eigenaar van ontmoetingsplek en broedplaats Oase aan de Schiehaven, want zo zegt hij: ‘Duurzaamheid is leuk, maar je moet er wel iets te drinken bij hebben.”

Starten en eindigen met schep

Raymond vertelt tijdens het interview hoe hij van Schiedamse jongen met schep, via de opvallend gekleurde schoenen van Mascolori, toch weer uitkwam bij die schep. Hij deelt zijn ervaringen als cultureel ondernemer en vertelt hoe hij zich nu met hart en ziel inzet om een duurzaam verschil te maken in Rotterdam.
Luister naar deze groene aflevering van Rotterdamse Aanpakkers en laat je inspireren door Raymond’s verhaal, creatieve geest en visie.

Wip een paar tegels, leg een geveltuin aan en maak ook zelf van groene woorden groene daden!

Waar te beluisteren?

Met deze podcast wil Esther Janssen kleurrijke Rotterdammers portretteren en aan de tand voelen. Rotterdamse Aanpakkers helpen de stad vooruit, geven betekenis en hebben bovenal karakter. De podcast wordt met ondersteuning van Maaike Schets gemaakt. Iedere eerste vrijdag van de maand wordt een nieuwe aflevering online gezet. Je kunt deze beluisteren via  Spotify, Google Podcasts en Apple Podcasts. Maar ook via onderstaande link:

 

Als ik carte blanche krijg, dan zou ik de Koopgoot dempen en daar een stadspark van maken!”,  meent cultureel ondernemer Raymond Landegent van het duurzame pr-bureau Groenemorgen.

Weet jij nog een Rotterdamse Aanpakker die niet in dit rijtje mag ontbreken?

Wil je dit nieuws delen?